Головна » 2016 » Червень » 1 » ЛЮДИ В БІЛИХ ХАЛАТАХ
21:38
ЛЮДИ В БІЛИХ ХАЛАТАХ

         18 травня студенти 15 групи (“Лікувальна справа”) провели відкриту виховну годину на тему «Люди в білих халатах» . Для майбутніх медичних працівників це дуже актуальна тематика., метою якого було формування уявлення студентів про гуманність та   надзвичайну відповідальність медсестри та лікаря  за кожного хворого. 

           Присутніми були директор ООБМУ Лапай В.С., зав.відділення Руденко Г.І., зам. директора з виховної роботи Нарійчук М.Д.,керівник методоб'єднання кураторів     Демчук М.І, викладачі та студенти…На виховному заході були використані музичні відеоматеріали «Люди в білих халатах», та «Лікарі, лікарі».

. Ведучі,  студенти: Іванова  Ілона, Каплунова Альона та Гаврюшова Ліза , спочатку  провели короткий екскурс в історію зародження та розвитку медицини як науки. У цікавій формі присутні  дізнались про методи лікування хворих у різні часи розвитку людства. Цікавим став той факт, що перед тим, як оглядати хворих, перші лікарі одягались в біле – символ чистоти їх намірів та гуманізму по відношенню до хворої людини. З того часу білий халат став одягом медпрацівника. Присутні дізнались про перші об'єднання сестер милосердя при польових медсанбатах, які в тяжкі воєнні часи допомагали  лікарям рятувати життя бійцям, а також мали нагоду пересвідчитися в яких важких умовах і якою ціною  лікарям та медсестрам  часто доводилось рятувати людські життя.

         Цікавою була інсценізація уривка з п'єси «Лікар», яку показали Вшивцев Олександр та Каплунова Альона.

        Левтеренко Надія продекламувала зворушливий вірш Ю.Друніної «Пароль» про молоду дівчину, яка рятувала життя бійцям в роки Великої Відчизняної війни. При цьому молоді медсестрички думали в першу чергу про поранених, і як їх врятувати. Девізом  усієї виховної години був « Світячи іншим – згораю сам» , про самовіданність праці  лікарів та медсестер, які думали в першу чергу про інших, при цьому ризикували власним життям. Прозвучала пісня «Лікарі,  лікарі» під супровід відеоматеріалу про нелегку , але таку життєважливу працю лікаря.

Студентки Кербаль А., Кербаль Ю. та Станкова Е.показали зворушливий  танок «Мир без війни», прозвучала пісня «Медсестричка», та пісня «Польовий медсанбат»…

А також у виконанні Берлінського І. прозвузав саксофон, такий ненав'язливий і миротворчий… Він навіяв слухачам самі найкращі спогади, пробуджував  найпрекрасніші почуття і надії на щасливе майбутнє.Також перед слухачами виступила в минулому головна медсестра  Обласної дитячої клінічної лікарні Судоненко Г.Г.

Після завершення виховної години перед слухачами виступили : зам.директора з виховної роботи Нарійчук М.Д., та керівник методоб'єднання кураторів Демчук М.І. Вони подякували учасників за цікавий вихівний захід і відмітили, що  професія лікаря складна і важлива…Швидке одужування, щасливі очі та слова подяки – найдорожча плата, яку може отримати лікар, та будь-який медичний працівник!

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Куратор  15гр.    Гинжу М.М.                                   

Переглядів: 980 | Додав: likite | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контакти
Україна м. Одеса
65026 вул. Пушкінська, 4
0487222820
Корпус №1
Україна м. Одеса
вул. Князівська, 10
0487231375
Корпус №2
Україна м. Одеса
вул. Садова, 1
0487267726
Корпус №3



048 724 80 04 oobmu@ua.fm
Карта
karta1