Головна » 2017 » Квітень » 4 » «Сучасні імунобіологічні препарати для профілактики  інфекційних захворювань. Туберкульоз ХХІ сторіччя – не міф, а реальність».
22:32
«Сучасні імунобіологічні препарати для профілактики  інфекційних захворювань. Туберкульоз ХХІ сторіччя – не міф, а реальність».

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відмічається по рішенню ВООЗ кожного року 24 березня – в день, коли в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох об’явив о зробленим їм відкритті збудника туберкульозу. У 1905 році вчений отримав Нобелевську премію у галузі медицини.

     Цей день в 1982 році по рішенню ВООЗ та Міжнародного союза боротьби із туберкульозом та легеневими захворюваннями приурочили к 100-річчю зі дня відкриття збудника туберкульозу – палички Коха, а день 24 березня оголошений Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. Метою  проведення цього дня є підвищення поінформованості населення планети про глобальну епідемію цього захворювання і посилення її ліквідації, о заходах профілактики та боротьби з нею.

   У зв’язку з цими подіями у нашому училищі була проведена студентська науково-практична конференція на тему «Сучасні імунобіологічні препарати для профілактики  інфекційних захворювань. Туберкульоз ХХІ сторіччя – не міф, а реальність». Її підготували та провели студенти спеціальностей «Фармація» та «Сестринська справа»: Григоржевська Олена, Дорофєєва Софія, ЯловчукЄліна, Янішоглу Інна (група № 38), Босенко Аліна (група № 28), Кузнєцова Ксенія, Шейфель Анна, Брудницька Катерина, Овечко Світлана, Дерус Анна (група № 43). Студенти під керівництвом викладача фармакологічних дисциплін Сон А.О. провели моніторинг наявності вакцин у аптечній мережі м. Одеса, розповіли про умови зберігання та використання цих препаратів. Студенти творчо і змістовно підійшли до актуальної теми сьогодення – туберкульозу, підібрали цікаві історичні факти, розповіли про сучасні методи діагностики та лікування цієї хвороби.

       Проведена конференція отримала багато позитивних відгуків серед студентів та викладачів нашого училища, допомогла поширити знання про туберкульоз та препарати для проведення щеплень.

 

                                                                                                                                                                                             голова ЦК педіатричних дисциплін ООБМУ

                                                                                                      Маркарова С.С.

                                                                                        

                     

Переглядів: 744 | Додав: likite | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Контакти
Україна м. Одеса
65026 вул. Пушкінська, 4
0487222820
Корпус №1
Україна м. Одеса
вул. Князівська, 10
0487231375
Корпус №2
Україна м. Одеса
вул. Садова, 1
0487267726
Корпус №3



048 724 80 04 oobmu@ua.fm
Карта
karta1